Overdag sterrenkijken? Dat kan zeker! Bij helder weer kun je bij Cosmos de ster bestuderen die het dichtst bij de aarde staat, de zon! Nu beschikt de sterrenwacht over één zonnetelescoop maar binnenkort installeren wij twee grote professionele zonnetelescopen op een krachtige Planewave LM350 montering. Met de zonnetelescopen kunt u de zon op een veilige manier bekijken.

Door de 15 centimeter lenzenkijker zie je zonnevlekken op het oppervlak van de zon. Zonnevlekken zijn plekken op de zon die vaak vele malen groter zijn dan de aarde.

Met de 13 centimeter Lunt telescoop zie je de spectaculaire zonnevlammen en protuberansen. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon. Protuberansen kunnen meer dan 75.000 km boven het oppervlak van de zon uitsteken. Na installatie van de zonnetelescopen kan de sterrenwacht zich ook een echte zonnewacht noemen.

 

 

 

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *