Op vrijdag 6 mei wordt de hele binnenstad van Franeker omgetoverd tot een groot festivalterrein vol wetenschapsactiviteiten, maar ook gezellige terrasjes en vermaak voor het hele gezin. Ook de Cosmos Sterrenwacht is aanwezig.

Alle kinderen krijgen op Expeditie NEXT een Expeditieboek. Hierin staan zes expedities langs verschillende locaties in de binnenstad van Franeker. Spannende routes vol toffe opdrachten, ontmoetingen met wetenschappers, puzzels en experimenten.

Doe bijvoorbeeld mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum, luister naar de verhalen van Anna Gimbrère en Diederik Gommers of bekijk het heelal in het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium.

Duik de natuur in met Naturalis, of test je sporttalent samen met het wetenschappelijke team van Thialf. Ben jij juist een knutseltalent? Leer dan alles over kunst en kleur bij het rijdende Groninger Museum of in het Martena Museum.

Ook de Cosmos Sterrenwacht is aanwezig! We gaan gamend door het zonnestelsel! Stap in een ruimtevaartuig en vlieg naar de ruimte! Speel de serious games en leer alles over de zon. Gamelab Oost uit Enschede en de Cosmos Sterrenwacht uit Lattrop hebben drie spellen ontwikkeld met als centrale onderwerp onze zon.

Expeditie NEXT is onderdeel van Arcadia. Arcadia is een 101-dagen durend cultureel evenement, waarmee de organisatie aandacht vraagt voor de toekomst van mienskip (Fries voor maatschappij), landschap en erfgoed. Het belang van nieuwsgierig denken staat bij Arcadia en bij Expeditie NEXT centraal!

Op Expeditie NEXT lopen fotografen rond die sfeerfoto’s maken. Het kan zijn dat bezoekers hierop herkenbaar staan. De foto’s kunnen worden gebruikt voor media-doeleinden, voor communicatie vanuit Expeditie NEXT en haar partners en voor de promotie van eventuele volgende edities van Expeditie NEXT.

Meer informatie en ticketverkoop: https://expeditienext.nl/

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *