Op vrijdag 6 mei werd in Franeker Expeditie NEXT gehouden, hét Wetenschapsfestival van Nederland. Na de eerste editie in 2019 in Rotterdam is het nu de beurt aan Academiestad Franeker. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek wil met het festival jong en oud enthousiast maken voor de wetenschap. Ook de Cosmos Sterrenwacht was met hun nieuwe zonnegames aanwezig. Expeditie Next was helemaal met ruim 6000 bezoekers die zich in de binnenstad van Franker gedurende de hele dag prima hebben vermaakt. Kinderen hebben tijdens Expeditie NEXT ervaren wat wetenschap inhoudt en hoe belangrijk wetenschap is voor onze wereld – een dag vol leuke maar vooral leerzame activiteiten.

Meer over Expeditie NEXT kunt u vinden op de website van het evenement.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *