In de nacht van 30 op 31 mei zijn er meteoren (vallende sterren) te zien. Wetenschappers denken dat het dit keer wel eens goed raak zou kunnen zijn met misschien wel 1000 of meer meteoren per uur. Tja, er is echter een probleem. Wanneer de meteoren te zien zijn is in Nederland de zon al boven de horizon en kun je de meteoren niet zien, daarvoor moet je naar Amerika. Het maximum zal rond 07.00 uur Nederlandse tijd zijn. De meteoren zijn een restant van de komeet 73P/Schwassmann-Wachmann 3 die in 1995 uiteenviel. De aarde gaat door het nagelaten stofspoor van die komeet, met als resultaat vele meteoren, of niet. Wetenschappers spreken elkaar in dit geval erg tegen, het is een beetje een welles nietes verhaal. Kun je in Nederland dan helemaal niets zien? Ik zou zeggen ga gewoon kijken in de nanacht en wie weet komen ze wat vroeger dan voorspeld. Zit je in Amerika ga dan zeker kijken.

Meer info kun je vinden op de website van de International Meteor Organisation.
Wil je weten wat een meteoor is kijk dan hier: https://www.sterrenkids.nl/vallende-sterren/

 

 

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *