Kom in de kerstvakantie naar Cosmos.

Kom deze kerstvakantie genieten van de sterrenhemel in de sterrenwacht in Lattrop. De sterrenwacht ligt op een van de donkerste plekken van Nederland, waardoor je de sterrenhemel in al haar pracht kunt bewonderen.

Programma overdag

Overdag sterrenkijken in het planetarium. 

Overdag kun je sterrenkijken in het planetarium. Het planetarium is een grote koepel waar de actuele sterrenhemel wordt geprojecteerd. Je leert een aantal sterrenbeelden kennen, ziet de maan opkomen, de Melkweg en andere sterrenstelsels. Het hele universum is hier te zien!

Overdag de zon bestuderen.

Bij helder weer kun je de zon bestuderen door twee grote professionele zonnetelescopen. Je ziet zonnevlekken, spectaculaire zonnevlammen en protuberansen. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon.

Porgramma ’s avonds

Avonds worden er sterrenkijkavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden krijg je een korte lezing over het zonnestelsel. Daarna ga je met telescopen de sterrenhemel bekijken. Je ziet de maan, planeten, sterren en andere objecten in het universum in veel grotere detail dan je met het blote oog kunt zien.

Er zijn sterrenkijkavonden op zaterdag 23 december, woensdag 27 december, zaterdag 30 december, woensdag 3 januari en zaterdag 6 januari. Op vrijdagavond 22 december is er een lezing over de ster van Bethlehem.

LET OP: De sterrenwacht is gesloten op 24, 25 en 26 december en met oud en nieuw. 
Kom deze kerstvakantie naar de Cosmos Sterrenwacht en ontdek het universum!


Print Friendly, PDF & Email