De sterrenwacht organiseert een speciale doe-middag voor kinderen. Op zondag 19 februari kunnen kinderen een sterrenbeeld maken. 

Omdat je op een bepaalde dag geboren bent heeft iedereen een eigen sterrenbeeld. Maar wie weet eigenlijk hoe zijn sterrenbeeld eruitziet? Dat leer en bouw je in de sterrenwacht. Door een speciale techniek kun je met lichtjes je eigen sterrenbeeld maken, hoe cool is dat. Met hulp van een deskundige leiding knutsel je een sterrenbeeld in karton, je sluit het aan op een batterijtje en je ziet de sterren licht geven. Superleuk!

Maar dat is nog niet alles! We laten je sterrenbeeld ook zien in het planetarium. Zelfs als het buiten stormt en de regen met bakken uit de lucht valt kun je in de sterrenwacht kijken naar de sterrenhemel. En wel in het indrukwekkende planetarium. Tijdens een boeiende voorstelling van ga je op zoek naar de sterrenbeelden die deze maand te zien zijn. Ook de planeten komen voorbij en de maan. Tenslotte gaan we op zoek naar je eigen sterrenbeeld.

Overdag sterrenkijken? Dat kan zeker! Bij helder weer kun je bij Cosmos onze eigen ster de zon bestuderen! De sterrenwacht heeft twee grote zonnetelescopen waarmee je zonnevlekken, zonnevlammen en protuberansen kunt zien.

LET OP: Voor deze middag moet je reserveren. Er zijn tijdsloten van een uur. In dit uur kun je de rondleiding volgen. Het knutselen is dan steeds na het tijdslot. Het hele programma duurt dan 1.5 uur. De prijs van het knutselen zit bij de entreeprijs inbegrepen.

KOOP TICKETS