Kom naar de Maan kijken
zaterdag 24 juni

In juli 1969 volgden 600 miljoen mensen op alle continenten de eerste stappen van een man op de maan, samen met hun familie of vrienden, rond een radio, soms een tv. Om het 50-jarig jubileum te vieren bracht “On the Moon Again” in 2019 1350 evenementen samen in 77 landen. Ook dit jaar is er weer een “On the Moon Again” evenement en de sterrenwacht is op zaterdagavond 24 juni van de partij met een fraai programma.

Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk kijken naar de Maan met de grote telescopen. Cosmos beschikt over één van de grootste telescopen van Nederland die staat opgesteld in het observatorium. Op het fraaie dakterras staan nog een aantal grote telescopen. In totaal staan er 6 telescopen gericht op de Maan. Door de telescopen kun je de Maan van dichtbij zien en zijn kraters, bergen en woestijnen bewonderen. Ook is er een speciale telescoop waarmee we de Maan fotograferen. U kunt hier ook terecht met vragen over hoe de Maan te fotograferen met eenvoudig apparatuur zoals een mobiele telefoon.

On the moon again

In het Astro Theater neemt de rondleider u mee op reis naar de Maan door middel van een boeiend verhaal met fraaie foto’s en videobeelden. Vragen als “hoe is de maan ontstaan en wat zijn kraters?” komen natuurlijk voorbij. 

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Ook kunnen we hier goed laten zien in welk sterrenbeeld de maan staat.

Het programma begint om 22.00 uur en duurt tot middernacht. Koop vooraf je tickets via de website want vol=vol.

Koop hier je tickets.

Print Friendly, PDF & Email