Tijdens de meivakantie (27 april t/m 12 mei) wordt de meivakantie nog leuker! We hebben een speciaal programma voor jong en oud.

Tijdens de meivakantie (27 april t/m 12 mei) wordt de meivakantie nog leuker! We hebben een speciaal programma voor jong en oud.

OVERDAG

Overdag kunnen bezoekers genieten van het betoverende uitzicht in het planetarium en door de zonnetelescopen. Stap binnen in het planetarium en laat je meevoeren naar de cosmos. Om je heen ontvouwt zich een adembenemend schouwspel van sterren, planeten, en de Melkweg. De modernste technologieën projecteren de meest prachtige beelden op het koepelscherm, waardoor het lijkt alsof je midden in de ruimte zweeft. Ontdek fascinerende sterrenbeelden, leer over de eeuwenoude geschiedenis van het universum en laat je verwonderen door de schoonheid van de sterrenhemel. Een bezoek aan het planetarium is een onvergetelijke belevenis voor jong en oud!

ZONNETELESCOPEN

Daarnaast beschikt de sterrenwacht over twee bijzondere zonnetelescopen. Met deze telescopen kun je zonnevlekken op het oppervlak van de zon zien, evenals spectaculaire zonnevlammen en protuberansen, gigantische uitbarstingen die meer dan 75.000 km hoog kunnen worden. En vergeet niet om een kijkje te nemen in de grote koepel met twee indrukwekkende telescopen. En voor wie nog meer wil ontdekken, zijn er educatieve zonnegames in de zonnezaal.

Sterrenkijkavond

’s Avonds worden er sterrenkijkavonden georganiseerd. Het programma begint met een boeiende lezing in het Astro Theater, waar je alles leert over ons zonnestelsel, de planeten en de sterren. Vervolgens word je meegenomen naar het planetarium, waar je de actuele sterrenhemel kunt bewonderen zonder lichtvervuiling, wat een adembenemende ervaring is.

SUPER TELESCOPEN

Natuurlijk wordt ook het observatorium bezocht, met zijn twee grote telescopen waarmee je bijzondere objecten in het universum van dichtbij kunt bekijken. Op drukke avonden worden er zelfs extra telescopen op ons prachtige dakterras geplaatst. Sterrenkijkavonden zijn een fantastische gelegenheid om je te laten verbazen door de grootsheid en schoonheid van het universum.

De sterrenwacht is overdag geopend op: 
dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagmiddag.

Voor de avondopeningen kun je terecht op:
vrijdagavond 3 en 10 mei
zaterdagavond 27 april, 4 mei en 11 mei. 

Print Friendly, PDF & Email