Sommarnatten – zomernachten

Sterrenwacht Cosmos organiseert op zaterdagavond 9 juli een muzikale avond onder de sterren. Het vocaal ensemble Exicon verkent een zomerse nacht met Europese a capella koormuziek uit de 20ste en 21ste eeuw. Nadien is er een mogelijkheid om de sterrenwacht te bezoeken en een blik te werpen op het heelal.

Wacht je na een hete middag op een verzachtend briesje, of kijk je naar de sterren, zie je de hemel in al zijn oneindigheid?

Deze bevindingen worden in het programma “Sommarnatten” met betoverende composities van o.a. Elgar, Diepenbrock, Cornelius, Schumann, Saint-Saëns, Andriessen, Alfven en Grainger geïllustreerd. 

Exicon wordt bij dit project aangevuld en versterkt met een aantal gastzangers, waaronder tenor Falco van Loon, die de groep tevens heeft gecoacht tijdens het repetitieproces en die enkele solistische partijen voor zijn rekening zal nemen. 

Na afloop kunt u in sterrenwacht het planetarium, Astro Theater en observatorium bezoeken. De maan is deze avond prima te zien. Bekijk de kraters en bergen op onze buurman van heel erg dichtbij door de grote telescoop van de sterrenwacht.

Kaarten voor het concert en het bezoek aan de sterrenwacht kosten €12,50- voor volwassenen vanaf 18 jaar en €10,- voor jongeren onder de 18. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van de sterrenwacht. 

Het concert begint om 20.15 uur. De sterrenwacht is om 19.30 uur geopend. Het sterrenkundige programma begint rond 22.00 uur. 

Let op er zijn maximaal 50 tickets verkrijgbaar.

Koop tickets

€12,- volwassenen

€10,- t/m 18 jaar