Bezoek de indrukwekkende voorstelling in het planetarium  en bewonder de grote telescopen in het observatorium en op de fraaie dakterras. Bij helder weer kijken we met speciale telescopen naar de Zon.

Planetarium: een trip naar de sterren.
Ben jij klaar voor een onvergetelijke reis door het heelal? Bezoek dan het planetarium! Hier stap je letterlijk in de sterrenhemel. Kijk om je heen en je ziet het allemaal: sterren, planeten, maan, Melkweg en sterrenbeelden. Het hele universum ligt aan je voeten.

De voorstellingen in het planetarium zijn spectaculair. Met behulp van de nieuwste technieken worden de mooiste beelden geprojecteerd op het koepelscherm. Je lijkt er echt middenin te staan. Ontdek de mooiste sterrenbeelden, leer over de geschiedenis van het universum en bewonder de wonderen van de sterrenhemel. 

Het planetarium is een must-see voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring!


Overdag sterrenkijken?
De sterrenwacht beschikt over twee grote professionele zonnetelescopen op een krachtige Planewave LM350 montering. Met de zonnetelescopen kunt u de zon op een veilige manier bekijken. 
Bij helder weer kun je bij Cosmos onze eigen ster de zon bestuderen!

Door de 15 centimeter lenzenkijker zie je zonnevlekken op het oppervlak van de zon. Zonnevlekken zijn plekken op de zon die vaak vele malen groter zijn dan de aarde.

Met de 13 centimeter Lunt telescoop zie je de spectaculaire zonnevlammen en protuberansen. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon. Protuberansen kunnen meer dan 75.000 km boven het oppervlak van de zon uitsteken. De sterrenwacht is niet alleen een sterrenwacht maar ook een zonnewacht. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de grote koepel met twee grote telescopen.

Wil je nog meer weten? Speel dan in de zonnezaal de educatieve zonnegames. 

Print Friendly, PDF & Email