Hele jaar door

Zaterdagavond
Wintertijd 20.00 uur – 22.00 uur.
Zomertijd 22.00 – 00.00 uur.

Reserveren is gewenst

KOOP TICKETS
Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa.

Kindersterrenkijkavond

Vanaf oktober zijn er ook weer kindersterrenkijkavonden.

Enjoy the dark sky of Twente! Sterrenkunde op zijn best!

Sterrenkijken is een geweldige manier om je te verwonderen over de grootte en schoonheid van het universum. De sterrenwacht organiseert wekelijks sterrenkijkavonden voor jong en oud. Tijdens deze avonden kun je de sterrenhemel bewonderen door een telescoop en meer te weten komen over de planeten, sterren en andere objecten in het universum. 

Op een sterrenkijkavond begint het programma met een lezing in het Astro Theater. Hier leer je over het zonnestelsel, de planeten en de sterren. Na de lezing ga je naar het planetarium waar we u alles vertellen over de actuele sterrenhemel. Je ziet de sterrenhemel zoals die er vanuit Nederland uitziet maar dan zonder lichtvervuiling, en dit is heel indrukwekkend. 

Natuurlijk bezoeken we ook het observatorium met de grote telescoop. Met deze telescoop kun je de sterrenhemel bekijken. Je ziet de maan, planeten, sterren en andere objecten in het universum in veel grotere detail dan je met het blote oog kunt zien. Op drukke avonden plaatsen wij ook extra telescopen op ons fraaie dakterras.

Sterrenkijkavonden zijn een geweldige manier om je te verwonderen over de grootte en schoonheid van het universum. De sterrenwacht organiseert ze voor jong en oud. 

Ook tijdens bewolkt weer is een kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

KOOP TICKETS

We houden het graag donker.
Bij de sterrenwacht hoort donkerte. Dat is wat we zijn en wat we uitstralen. In en om Cosmos is het daarom tijdens het waarnemen van de sterrenhemel extra donker omdat overbodige verlichting uitgaat. Het kan zijn dat het licht in een aantal zalen ook uitgaat of gedempt wordt. Dim de lichten van uw auto bij aankomst en vertrek. Foto’s maken mag, maar gebruik geen flits in de donkere ruimtes en tijdens het waarnemen.

Lees 
hier ons lichtplan.

Print Friendly, PDF & Email