KUNSTSTAD OOTMARSUM

Welkom in Kunststad Ootmarsum! Dit charmante stadje biedt gezellige straten en smalle steegjes, omgeven door een unieke sfeer. Het is een plek waar je authentieke vakwerkhuizen kunt bewonderen en kunt genieten van een overvloed aan leuke winkeltjes en kunstgalerieën. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale gastronomie. Ootmarsum biedt een scala aan gezellige cafés, restaurants en terrassen. 

het springendal

Dit prachtige stukje Twente is een ware oase van natuurlijke schoonheid. Wandelend door Springendal word je omringd door schilderachtige kwelvijvers, charmante watervalletjes en smalle beekjes die door het bos slingeren. Trek je wandelschoenen aan en verken de betoverende paden, luister naar het rustgevende geluid van kabbelend water en geniet van de rust en stilte die dit gebied te bieden heeft. Er lopen een aantal fraaie wandelroutes door het Springendal.

Twente Toer

Mountainbiken, kanoën en meer.
De verhuurder van recreatie voertuigen in Ootmarsum! Feestlocatie, BBQ, buffet, fietsen, scooters, e-chopper, fatmax, fun buggy, TukTuk, legertruck. Verhuur en vele activiteiten als boogschieten, klootschieten en laser game.

Dierentuin Nordhorn

Bij Tierpark Nordhorn kun je een ontmoeting hebben met een diverse en fascinerende wereld van dieren. Van majestueuze leeuwen tot nieuwsgierige apen, van elegante giraffen tot kleurrijke papegaaien – er is voor elk wat wils. Naast de vele dieren heeft het park ook andere attracties en faciliteiten om bezoekers van alle leeftijden te vermaken. Je kunt genieten van speeltuinen, picknickplekken en gezellige cafés waar je kunt ontspannen en genieten van een hapje en een drankje.

eetgelegenheid kakelbont

Met grote speeltuin.
Eetgelegenheid Kakelbont, voor grote en kleine kids. Er is van alles te doen in en om Kakelbont. Wat dacht je van klootschieten, indoor lasergamen, pannavoetbal, boogschieten, en nog veel meer. Ook zeer geschikt voor feestjes. Bij de sterrenwacht om de hoek, wat wil je nog meer. 

Museum Natura Docet

Welkom bij Museum Natura Docet, een boeiend natuurhistorisch museum gelegen in het pittoreske Denekamp, in het prachtige Twentse landschap. Museum Natura Docet biedt bezoekers de mogelijkheid om de natuurlijke wereld te verkennen en te ontdekken. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van natuurhistorische objecten, variërend van opgezette dieren en skeletten tot gesteenten en fossielen. Het is een schatkamer vol informatie en visuele pracht, die de diversiteit en schoonheid van de natuur laat zien. Museum Natura Docet biedt een educatieve en interactieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

ZWEMMEN

Er zijn verschillende zwembaden in de omgeving. We noemen er hier een paar.

Dorper Esch Denekamp, buitenbad.
De Kuiperberg Ootmarsum
, buitenbad.
Delfinoh 
buiten en binnenbad Nordhorn.


GROOT TWENTSCH MAISDOOLHOF

Geniet van het heerlijke buitenleven terwijl je actief bezig bent! Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. In het Groot Twentsch Maïsdoolhof kun je op avontuur gaan en op zoek gaan naar de imposante uitkijktoren die in het hart van het doolhof staat. Onderweg kom je talloze kruispunten en doodlopende paden tegen die je moet overwinnen, maar dat is nog niet alles! De antwoorden die je verzamelt tijdens de speurtocht leiden je ook naar de oplossing van een mysterie.

Twentefruit

Kom langs, proef en geniet!
Bij TwenteFruit zijn ze gespecialiseerd in het kweken en verwerken van de lekkerste frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien! Zelf plukken in het seizoen mag ook. 

NOG meer uitjes

Er is natuurlijk in Twente nog veel meer te doen. Bezoek de website  Visit Twente voor alle tips.

Print Friendly, PDF & Email