Vrijdagavond 12 augustus: vallende sterren te zien.
Kom kijken bij de sterrenwacht.

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus zijn er heel veel vallende sterren te zien. Het is de nacht van de Perseïden. Genoemd naar het sterrenbeeld van waaruit de vallende sterren lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de bekendste en mooiste meteorenzwerm. Vooral door de warme zomernachten is het kijken naar deze vallende sterren een waar genoegen. De sterrenwacht maakt hier op vrijdagavond 12 augustus weer een feest voor jong en oud van.

Wat kunt u verwachten?

De eerste meteoren zijn vanaf 22.30 te zien. De sterrenwacht zal buiten in de Sterrentuin en op het dakterras veel ruimte maken om de meteoren te zien. Neem dus een stoeltje, dekentje of matje mee zodat u gemakkelijk omhoog kunt kijken. Jammer is wel dat het bijna Volle Maan is, daardoor verdrinken de zwakke meteoren in het licht van de Maan en blijven alleen de heldere exemplaren over. Toch gaan we kijken, er valt altijd wel iets te zien!

Het kijken naar vallende sterren is voor jong en oud erg leuk om te doen. De aantallen doen er nog niet zo toe, kinderen vinden vaak één vallende ster al heel erg bijzonder. Het gejuich zal zeker te horen zijn bij het zien van een vallende ster. Samen kijken in een groep maakt het natuurlijk nog leuker, en dat kan bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, de Cosmos Sterrenwacht.

Om het één en ander over de vallende sterren te leren is er een presentatie over vallende sterren. Ook is het planetarium geopend met een voorstelling over de actuele sterrenhemel. Met de grote telescoop kunnen we de maan en de planeten Jupiter en Saturnus bekijken. 

De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend. Wilt u zeker zijn van een plek koop dan vooraf tickets! Vol = vol!