Zaterdag 10 december Marslezing en sterrenkijkavond.

De rode planeet Mars is van alle planeten in het zonnestelsel de planeet die het meest tot de verbeelding spreekt. Al sinds mensenheugenis vragen we ons af of er ook leven is of is geweest op de planeet. Een goede reden ook om extra aandacht te schenken aan de rode planeet in de sterrenwacht. We hebben geluk want de planeet staat dan het dichtst bij de Aarde en is dan het beste te zien.

We nemen u mee in een boeiende lezing op ontdekkingstocht naar Mars aan de hand van prachtig beeldmateriaal en lichten een tipje van de Marssluier op. De laatste wetenswaardigheden komen voorbij zoals de plaats van Mars in het zonnestelsel en de verschillen tussen de Aarde en Mars. We bekijken vroegere ruimtemissies naar de rode planeet en de huidige missies. Kortom, een boeiende lezing voor jong en oud. 

Nadien kunt u in het planetarium precies zien hoe de actuele sterrenhemel eruitziet en waar de planeet Mars de komende tijd te vinden is. De rondleider laat u allerlei bijzondere wetenswaardigheden zien. Zo leert u o.a. de Grote en de Kleine beer te vinden, maar ook de Poolster.

Natuurlijk gaan we Mars door de telescopen bekijken. In het observatorium en op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Niet alleen Mars is te zien maar ook Jupiter en de Maan. 

De Cosmos sterrenwacht is om 19.30 uur geopend, de lezing begint om 20.00 uur. Koop vooraf uw tickets want VOL = VOL.

KOOP TICKETS