Nacht van de nacht
Maak het donker donker!

Kom jij sterrenkijken op zaterdagavond 29 oktober tijdens de Nacht van de Nacht? Tijdens de Nacht van de Nacht geven we extra aandacht voor de schoonheid de nacht. De boodschap: Laat het donker donker. Sterrenkijken willen we tenslotte allemaal, en we hebben geluk want de sterrenwacht in is de donkerste sterrenwacht van Nederland! 

We beginnen met een lezing over het zonnestelsel met o.a. de planeten Mars, Saturnus en Jupiter, maar ook kometen en vallende sterren. Dieper in het heelal zijn ook bijzondere objecten te zien zoals sterrenstelsels en nevels. We vertellen je er alles over.

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven u, u zit in dit rondom theater in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Dan gaan we omhoog, de trappen op naar de enorme koepel met de giga grote telescoop en grote telescopen op ons fraaie dakterras. O.a. de planeten Saturnus en Jupiter zijn te zien. Kom kijken en verwonderen. Geniet van het donker en de stilte op de donkerste sterrenwacht van Nederland.

Mocht het bewolkt zijn, geen probleem, ook bij bewolkt weer valt er genoeg te zien en te beleven.

Het programma begint om 20.00 uur.

Koop hier je tickets.